Groningen

Buuffrouw buuffrouw! Buuffrouw! Weet je nog buuffrouw dat ik je tegenkwam laatst, met die man?
Ik kom mijn buurjongen eigenlijk altijd wel tegen en hij is ook altijd wel met iemand. Bijvoorbeeld toen hij op de parkeerplaats met nog vier anderen in een compleet beslagen Volkswagen Golf zat en het raampje opendraaide om te roepen of ik weleens bij de Douglas kwam (nee) en of ik dan niet toch misschien zijn Douglas-cadeaubon wilde kopen, hij hoefde er maar een tientje voor (neuh). Of toen hij om een uur of negen ’s ochtends met een blik Schultenbräu en twee gelijkgestemden op het bankje in het plantsoen zat (mogge). Of toen zijn moeder een visschotel had langsgebracht en hij mij vanaf het balkon ook een bordje aanbood, of toen ik met Takkie voorbij liep en hij de jongen met de grote bontcapuchon die net een scooter de kelderbox in aan het tillen was ging voorstellen aan Soldaatje, of…. 
Die grote kale dikke man weet je nog? Hij doet alsof hij een reuzenpompoen optilt.
Oh in het park?
Juuuuiiiist! En nou mag jij drie keer raden waar die man vandaan komt! De buurjongen vindt het alvast zó tof dat hij het grijnssmiley-gezicht trekt. Maar dan met anderhalve voortand minder. De rest van zijn tanden ziet er trouwens uit alsof die vooral met de tanden van Shane MacGowan aan de bar hebben gehangen, maar verder is het precies die grijnssmiley.
Ik heb geen idee, ik kan me die man echt niet meer herinneren behalve dan dat er inderdaad een loeigroot iemand naast hem liep laatst in het park.
Uit Groningen! Die dikke grote man met die kale kop, die komt dus uit jouw dorp!
Naja wat grappig!
Kleine wereld hè? Maar luister even, ik wil je dus wat vragen. Hij is even stil, schraapt zijn keel, kijkt me aan. Zijn ze daar nou allemaal zo aardig? Serieus, die man was groot, maar hij was écht aardig! Dat meen ik.
Haha, de meeste Groningers zijn juist heel stug zeggen ze.
Ja precies, dat bedoel ik! Mooi hè? Hij geeft me een boks. Hou je goed hè buuffrouw! En hij duikt met zijn vrienden weer de gang naar de bergingen in, waar al dagen een OV-fiets staat die steeds minder op een fiets begint te lijken omdat er steeds meer onderdelen aan ontbreken.