eens in de week een plensje

Hee mop moet je ook wat drinken? roept de man van de bloemenwinkel terwijl hij de mokken van zichzelf en zijn collega staat bij te vullen uit een anderhalveliterfles cassis. 
Nee ik heb net al wat op dank jullie wel. 
Oh, je komt rechtstreeks van de dinsdagochtendborrel, de di-och-bo zeg maar? Hahaha nee sorry mop wat zoek je? 
Een hangplant. 
Nou, dan kun je maar beter effe omhoog kijken. 
Ik wijs met mijn hoofd in mijn nek een mooie plant aan en vraag wat dat er voor één is. 
Dát, mop, is nou de lipstickplant. 
Heet ie echt zo? 
Geen enkel idee maar ik ga het gelijk effe voor je opzoeken. De man voert eindeloze epistels in op Google, schenkt tussendoor nog even bij uit de fles cassis, ramt verder op het toetsenbord… Ja! roept hij. Zijn officiële naam is - heb je pen en papier? - líp-stíck-plènt, dicteert hij, maar nu met een vet Amerikaans accent. Nee geintje mop, hij heet A-E, wacht effe hoor, ja, effe opnieuw, A-E-S-C-H-Y-N-A-N-T-U-S. En je hebt ‘m dus ook in de twister- of de rasta-variant, de twisterversie heet A-E-S-C-H… jaaaaaahoor waar was ik nou? oh ja, Y-N-A-N-T-U-S-streepje-twister! Of als je de rastaversie wil dan heet ‘ie A-E-S-C-H-Y-N-A-N-T-U-S-streepje-rasta! Maar die hebben wij niet.
Ok, cool. 
En die bloemetjes worden knalrood zegt hij terwijl hij op zijn tenen een van de onderste bloempjes uit de plant trekt en direct achteloos op de grond laat dwarrelen. En dan vallen ze uit en dan komen d’r weer nieuwe. 
Het hele jaar door? 
Hahaha nee mop oh nee, bij jou is het misschien het hele jaar door feest met je dinsdagochtendborrels en weet ik niet wat, maar niet in de plantenwereld hoor!
Hoe vaak wil hij dan wat drinken? 
Oh, gewoon, net als wij eigenlijk, eens in de week een plensje. Of je kunt hem anders ook af en toe mee uit wandelen nemen met je hondje. Lekker een blokkie om in de regen, het snoer hangt d’r al aan, ja toch.