lacrimosa

Ik had vanochtend even zin in iets van een requiem dus zocht op ‘Lacrimosa’ en klikte zomaar een cover aan met daarop een marmeren engeltje, ik herkende het niet maar dat zegt niets want ik heb vrij weinig verstand van muziek en het begon mooi maar zachtjes dus ik zette het iets harder en liep naar de keuken om mijn koffiekopje weg te brengen en bedacht in de keuken dat ik het gereedschap dat daar nog lag even naar de berging moest brengen en in de berging bedacht ik dat ik de rommelkast nu maar eens wat beter moest rangschikken en toen ik een kleine twintig minuten later weer het trappenhuis in liep dacht ik eerst godallejezus wát wordt er verkracht hier in het portiek wat de hel is er aan de hand en ik rende omhoog op het geluid af en toen ik mijn deur opendeed moest ik mijn handen echt tegen mijn oren drukken vanwege het schrille gekrijs en angstvallig ging ik kijken wie er baby’s en peutertjes aan het slachten was in mijn woonkamer want precíes zo klonk het en toen bleek dat ik in plaats van Mozart of zoiets een album vol gothische hellcore metal had opgezet en vieze gore DoomTakkie lag daar gewoon heerlijk opgekruld in haar mandje doorheen te slapen hahaha maar wat zullen de buren nu wel niet van me denken…