HÓÉ heet die hond?!

Nee Takkie afblijven! 
Naast ons zitten twee Surinaamse dames op hoog tempo witte wijn weg te tikken en Takkie denkt dat ze heel onopvallend in de richting van hun boodschappentas aan het tijgeren is.
HÓÉ heet die hond? vraagt één van de dames terwijl ze zich verbouwereerd in mijn richting draait.
Takkie.
Tákkie?
Ja, Takkie.
Weet je wel wat dat betekent?
Iets van een praatje maken, toch?
Nee, zeg het!
Een praatje maken?
Zeg het!
Ja ik zeg toch, een praatje of zoiets?
Neeeeeeeeee Tákkie betekent zég het, zeggen! Zég! Takkie!
HAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAAAAHAHAHA het hele terras.
Heb je hem zelf zo genoemd?
Ja zeg ik trots.
Ze trekt één verontwaardigde wenkbrauw op en proest daarna haar wijn weer uit van het lachen waarmee ze eigenlijk gewoon Takkie keihard loopt te dissen, waar ik sowieso altijd groot voorstander van ben natuurlijk en het gelach bedaart pas een beetje als er een oudere heer komt aangeschuifeld die vraagt of hij het laatste lege stoeltje op het terras misschien mag pakken waarmee hij zo ongeveer aan de tafel van de nog om Takkie nahikkende dames belandt, welkom welkom roepen ze, maar u bent gewaarschuwd hoor meneer, wij praten óveral héél hard doorheen.
Nou gezellig, vindt meneer.
Nee grapje hoor, roept ze nog harder.
Maar die wel! brult de ander en wijst op haar bovenbeen meppend naar Takkie HAAAAAAHAHAHAHAHA gaat het hele terras weer en Takkie kijkt me een beetje besmuikt aan wat het alleen nog maar grappiger maakt allemaal maar toen ik het uit nieuwsgierigheid toch nog even na ging zoeken verging het lachen me direct want Taki-Taki blijkt dus een superracistische kolonistenterm voor Surinaams geklets te zijn en ik schaamde me toch altijd al zo voor dat beest omdat zo ongeveer alles aan haar belachelijk is maar nu blijkt dat ik haar dus onbewust zelfs een belachelijke naam heb gegeven en kan ik Stronthoofd al helemáál nergens meer mee naartoe nemen!