welpjes

Dat was een epic treinreis, zoals de volledige scouting op zomerkamp het zou zeggen, want epic is een ziek veel beter woord dan gruwelijk heb ik net geleerd van een afgeladen treincoupé scouts of hoe heten die lui WELPJEEEEEEES!!!!!! brullen de welpjes in hun groene blousjes die alle viertjes van de dubbeldekker bezetten. Jongens zachtjes roept de begeleider niet zo schreeuwen er hebben al volwassenen boos naar ons gekeken WIE SCHREEUWDE ER schreeuwt een van de welpjes IK NIET NEE IK OOK NIET NEE IK OOOOOOOK NIET HOE HEET DIE HOND?! 
Takkie. Van Jip en Janneke weet je wel? Nee, die kennen ze allemaal niet. Ze kennen wel dat dikke bolle konijn want daar hebben ze een toilettas van. Welk konijn? DIK VET BOL KONIJN! Nijntje bedoelen jullie, zegt de begeleider. Oh ja dikke bolle Nijntjeeeeeeeeeeeeee!! 
Waar gaan jullie heen eigenlijk vraag ik terwijl Takkie bij mijn buurjongetje op schoot kruipt. Naar aardappelland!!!! Wat is dat? Ze bedoelen het Openluchtmuseum, zegt hun begeleider, die in 1997 geboren is, wat hem heel veel respect van de welpjes oplevert want die komen allemaal uit 2007. Rikkie Rikkie krijgen we weer dat blauwe drankje? Rustig rustig zegt Rikkie, misschien. SNOEPIE?!?! de welpjes hebben allemaal kleine broodtrommeltje vol mentos en snoepkikkertjes uit hun rugzakken gehaald en bieden mij er ook één aan. Mag Takkie ook snoep? Nee Takkie niet. Wat eet ‘ie dan? Droge brokken. Mijn hond heeft een keer het oor van de hond van de buren opgegeten, vertelt welpje Victor en dat was niet cool, want de buren hadden geen geld voor een nieuw oor. Wow ok. Wat kost een oor dan? Ja best nog heel veel geld. MIJN VADER HEEFT HEEL VEEL GELD roept welpje Rogier. Hoeveel dan? VIERDUIZEND EURO!!
Ja ok maar per wát? vraagt welpje Victor zuchtend.
Per zes maanden of zoiets.
Rikkieeeeeeeeeee mag Takkie mee op kamp?
Nee dat denk ik niet.
Rikkieeeeeeeeeee hoeveel meter is het nog tot het clubhuis?
Vanaf hier?
Nee vanaf het station.
Duizend, denk ik.
Rikkieeeeeeeeeee hoe lang doet de trein erover om te remmen?
Dat hangt er vanaf hoe hard hij gaat.
Ik denk drie seconden.
Nee veel langer.
Nee drie seconden want bij het spoorwegmuseum mocht ik aan de rem trekken en toen was het LETTERLIJK drie seconden Rikkieeeeee.
Maar dan reed die trein vast niet zo hard.
Jawel, hij reed víerhónderd kilometer.
Ok ok ok.
Rikkieeeeeeeeeee waarom is het woord afkorting zo lang?
Goeie vraag. Daar zouden ze eigenlijk een afkorting voor moeten verzinnen.
Die bestaat al Rikkieeeeeeeeeeeee! Afk! Afk afk afk!!!!
Rustig jongens rustig de volwassenen kijken boos.
Hoe lang gaan jullie op kamp?
EEN WEEEEEEEEEEK JA HE RIKKIEEEEEEEE?!!
Rikkie de begeleider zucht en knikt, een week inderdaad.
Welpje Jens laat zijn mouw zien, hij heeft de meeste insignes van iedereen.
Oh ja joh? Hoeveel dan?
ACHT!!!!
Trots wijst hij ze aan. Vier van de sportdag zijn het er, want hij is ziek sterk.
Wat heb je eigenlijk met je knieën gedaan?
Gevallen!!!! roept hij apetrots. Want ik ging rennen met de loopfiets!
Ah ok.
HAAAAAAAAHAHAHA JENS GING RENNEN MET DE LOOPFIETS!!!!
Rustig jongens rustig rustig.
WIE WIL D'R SNOEEEEEP?!?!?!
Sssssssssst probeert Rikkie.
RIKKIEEEEEEEEEE HOE LANG NOG?
Tien minuten nog, zachtjes jongens zachtjes.
Rikkieeeeeeeee kom we gaan boten tellen ik zag er al drie!
Maar dat is niet eerlijk want ik heb er nog niet één.
JAAAAAAA dan heb ik gewonnen Rikkieeeeeeeeeeeee!
Rustig jongens zachtjes ok we zijn er, twee aan twee nu allemaal, en aan die kant de trein uit, tellen jullie mee allemaal? EEEEEEN TWEEEEEEEE hup doorlopen jongens DRIEEEEEEEEEEEE DOEI TAKKIE VIEEEEEEEEER AAAAAAAH DAT HONDJE IS LIEF VIIIIIIJJJJJJJF WIEEEEEEUW ZEEEEEEEES DOEI TAKKIE ZEVEN ACHT TAKKIEEEEEEEEEE NEGEN MEVROUW MEVROUW MAG IK HEM AAIEN TIEEEEEEN AAAAAAAAAAAH EEN PUPPIE doorlopen jongens EEEELF TWAAAAAAL DOEI TAKKIEEEEEEE RIKKIE RIKKIE MAG TAKKIE MEE OP KAMP DERTIEEEEN VEEEEEEEEERTIEN DOEEEEEEEEEI TAKKIE VIJFTIEN RIKKIE RIKKIE AH PLEAAAAAAASEEEEEEE VIJFTIEN DOEI TAKKIE AAAAAAAAAH EEN PUPPIE ZESTIEN AH RIKKIE RIKKIE RIKKIEEEEEEEEEEEEEEEEE TAKKIE MOET MEEEEEEEEEEEEEE!!!!!