vieze gore stinktakkie

Voor wie niet gelooft wat een afschuwelijk vies vuil goor monster Takkie is: wat je hier om d’r nekkie ziet is POEP. Het zit ook aan de andere kant van haar hals en rond d’r bek en het is een heel eind over haar borstkas uitgesmeerd. Zo kwam stronthoofd, nadat ik haar vanochtend een kwartier lang kwijt was en zelfs een hardloper me nog even had helpen zoeken, likkebaardend de bosjes uit. Ze heeft er dus ruim de tijd voor genomen om álles te verschalken. 
En buitenpoepers in Amsterdamse parken zijn vaak junkenpoepers, dus het is weer het oude liedje: binnen een kwartier naar de dierenarts fietsen om een kotsspuitje te laten injecteren waardoor ze alle poep en drugs in één grote straal uit haar systeem gooit, maar de dierenarts gaat pas om half negen open en daarnaast heb ik nog niet ontbeten en een dood hondje is jammer maar poepprojectielkots op de nuchtere maag is echt onmogelijk.
Dus bel ik de Spoedkliniek voor Dieren en vertel dat mijn hondje net poep van een junk heeft gegeten.
Hoe weet je dat het van een junk is? vraagt de spoeddokter.
Of in ieder geval van een mens bedoel ik, want er lag een wc-papiertje naast. En als je in het park poept heb je drugs gebruikt, mag ik hopen.
Meestal wel ja, zegt de dierenarts en ook dat ik langs kan fietsen, maar dan is het al veertig minuten verder dus werken die drugs al. Kijk het thuis gewoon even goed aan, zegt hij.
Ok, zeg ik weifelachtig opgelucht. Maar ze heeft er echt megaveel van gegeten, kan dat kwaad?
Nou, dat hangt volgens de spoeddokter helemaal van de drol én van de drugs af. Sommige drollen moet je namelijk helemaal opeten en dan merk je nog niks, maar van een ketaminedrol bijvoorbeeld heb je maar één hap nodig en je bent helemaal jaffa.
Ok cool. Dus waar moet ik op letten?
Grote pupillen, hijgen, onzeker op de poten, trillen. Als ze om half elf nog normaal is komt het goed.
Een heel klein beetje opgelucht kijk ik haar diep in d’r vadsige ogen en bedenk dan dat het ergste nog moet komen: die poep er vanaf krijgen. Dus met afgewend hoofd zet ik vieze gore stinktakkie onder de douche en richt de massagestraal op haar nekkie om alle natte poep uit haar pels te spoelen en door het water en de warmte komt die geur nog veel meer vrij en de bruine vlokken drijven cirkelend richting het doucheputje en ze blijven ook maar drijven het is zo ontzettend veel poep dat ik onafgebroken kokhalzend Takkie afdouche en me moet bedwingen om die straal niet voor straf op loeiheet te zetten wat haat ik haar soms, helemaal als ze zich in het onbewaakte moment dat ik voor de achtste keer naar de shampoofles grijp in mijn gezicht uitschudt. Voor straf mag ze tot half elf niet slapen en ga ik haar non-stop superkwaad aanstaren van heel dichtbij.
Keek ze eigenlijk altijd al scheel, of begint ze stoned te worden?
Volgt ze nou die bromvlieg in de kamer, of is ze aan het trippen? 
Waarom knippert ze zo veel?
KIJK ME AAN vieze vuile stinktakkie als ik je haat!