tyfus

Door een etmaal van grote en kleine mislukkingen en dus accumulerende mismoedigheid overgaan tot een simpel stappenplan om weer op te vrolijken:
1. Naar buiten, om te wandelen, met Takkie, die binnen zeven minuten al in een dood molletje ligt te rollen.
2. Taart. Met koffie. In de zon op een terras waar het zelfbediening is dus met koffie in één hand en taart + hondenriem in de andere het terras op lopen, waar dooiemollentakkie een wegvliegende duif ziet en daar direct achteraan springt. Bord kapot. Taart kapot. In de zon op dat volle terras.
3. Een andere taart uitzoeken omdat het de laatste chocoladeversie was die daar nu in de zon op het terras ligt, het meisje achter de bar werkt er net een week en weet ook niet wat voor smaak die gele is dus doe die maar zeg ik wat kan er per slot van rekening misgaan aan taart? 
4. Nou hartig bijvoorbeeld. 
5. Troostshoppen. Takkie mee het pashokje in waar ze precies tussen het uittrekken van mijn eigen kleding en het aantrekken van mijn nieuwe jurkje onder het pashokjesgordijn door de winkel in schiet. 
6. Het blijkt zowaar het perfecte jurkje te zijn dus voorzichtig weer wat oppervlakkige blijdschap toestaan omdat ik toch nog érgens in geslaagd ben, bij de kassa staan en pinpas zoeken pinpas zoeken pinpas vieze gore pinpas kwijt zijn.
7. Route naar de hartigetaarttoko naar de grond kijkend teruglopen en daardoor tegen een boze moeke opbotsen die na echt veel te hard schreeuwen wel nog Takkie wil aaien en dus prima denken, aai die dooie mol d'r maar lekker vanaf, maar nergens meer een pinpas vinden ook niet de pinpas van iemand anders of überhaupt een beetje geld.
8. Dus geen boodschappen meer kunnen doen om de rest van de dag door te ploegen.
9. Met de gordijnen dicht en met honger en met zonder het allerperfectste jurkje.
10. Dus ok.
11. Fijn weekend.
12. Tyfus.
13. Dertien ongeluksgetal doei.