Peter

Vandaag over precies drie jaar wordt die vrolijke knapjas rechts in beeld vijftig 50 Abraham VIJF-TIG volledige jaren en ik vind hem dus niet alleen vet cool omdat hij negen maanden na de maanlanding op aarde kwam maar hij is ook een beetje mijn voorbeeld, allereerst omdat ik ook ooit zijn respectabele leeftijd hoop te bereiken maar vooral omdat hij het lachende bewijs is dat die respectabele leeftijd echt niet zo gek veel meer is dan twee cijfers en misschien een verdwaalde lachrimpel en dat dat hem er zeker niet van weerhoudt om een leven te leiden precies zoals hij dat leven wenst, als hij op maandagochtend bijvoorbeeld zin heeft om te surfen dan pakt hij zijn bestelbusje en rijdt met de surfplank dwars over de voorbank naar Frankrijk en springt daar in zee ook al vriest het en hij rent nog steeds bijna drie kilometer binnen twaalf minuten en hij beklimt bergen met een zware rugzak en hij weet duizend keer meer van nieuwe muziek dan ik en als iemand hem om hulp vraagt zegt hij eigenlijk altijd meteen ja zelfs als dat iemand is die aan de andere kant van het land staat en vraagt of hij haar op wil komen halen (😐) en hij zegt alle honden die hij tegenkomt op straat gedag en voor iedereen die hij kent heeft hij een grappige bijnaam en als ik voorstel om iets raars te gaan doen zegt hij bijna altijd oh god nee hè en direct daarna ja ok ok ok en dat allemaal met een hoofd als uit een reclame voor luxe parfum en het lijf van een achttienjarige (in de kleding die hij ook in 1988 al kocht) nou goed wat ik eigenlijk wilde zeggen is hoe cool ben je dan en op deze foto zijn we dronken want hij bestelt na een paar biertjes altijd spa rood omdat hij die verstandige respectabele leeftijd heeft en dan zeg ik ah nog eentje dan en dan zegt hij eerst oh god nee hè en daarna ja ok ok ok maar wat ik dus bedoel is GEFELICITEERD LIEVE Peter!!!!!!