wolfsklauwtje

‘Een week niet in de dierenkliniek is een week niet geleefd’ aldus Takkie, die zich ten doel heeft gesteld om in iedere plaats die we aandoen de lokale dierenarts even te keuren. En omdat haar allergie eigenlijk best wel goed gaat moest ze nu even met iets anders op de proppen komen en dat werd: net te hard met een langharige poedel spelen opdat haar pootje in zijn klitten zou blijven haken en haar hubertusklauwtje (ja zo heet dat heb ik net geleerd! of wolfsklauwtje! dat mag ook!) er lekker bijna helemaal af zou scheuren. Woooooeeeeeehoeeeeeeeee weer een tripje met de vlam in de pijp naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek waar de zeven designstoelen van Maarten Baas in de wachtkamer alvast een indicatie bieden van de consultprijzen jaaaaaaaaaaaa we gaan het eerst even plaatselijk verdoven met spray zei de dierenarts psssjt psssjt pssssssssssssssjt woeps oh nee zei hij direct daarna nu moet ze natuurlijk niet in je armen springen want dan zijn jóúw vingers straks verdoofd merci Takkie ik moet juist extra veel op het toestenbowerderwuhdsfbhhgtwhfttttikkeeeenffffffffvandaag. 
Anyway, deze dierenarts was achteraf toch een lul volgens Takkie omdat hij haar bloedende wolfsklauwtje met een soldeerbout ging dichtschroeien en dat stonk als de ziekte. Maar wat dan wel weer cool was: hij ging ook even laten zien wat ik - naast dit consult - verder nog allemaal voor haar moest aanschaffen bij de winkel verderop. Namelijk twee soorten nagelkniptangen, maak maar even een foto van het formaat zei hij en hield de tang veel te ver boven het nog natrillende hondje zodat er van de schaal niets meer klopte want zo klein is ze dus écht niet, en een vijl, iets grover dan jouw eigen beautyvijl zei hij maar het hoeft nou ook weer geen houtvijl te zijn. Zodat ik haar iedere maand even kan manicuren ok Takkie jij wint weer voor vandaag.