forza 0314

Eerst vloekte ik bij het lezen van dit briefje want ik zit een week in Doetinchem en wilde juist hier gaan shoppen voor Takkie en toen bleken ze dicht, geen snoep dus voor Stronthoofd, maar daarna moest ik gniffelen om het idee van een dierspecialist in de Hamburgerstraat, maar nu hoor ik dus net het echte verhaal over deze dierspecialist. Het gaat als volgt. Het is dus dé dierspecialist voor Doetinchem de Huet en omstreken, onderdeel van Winkelcentrum De Bongerd. Links naast de etalage is een bakstenen gevel met daarin dé pinautomaat voor Doetinchem de Huet en omstreken. Die automaat vormt tevens precies het einde van de aanvliegroute over het reusachtige en roodbetegelde plein van De Bongerd, waardoor het de ultieme plofkraakautomaat is om in volle vaart op af te suizen met een Toyota Corolla of een Honda Civic of iets dergelijks en op een nacht boorde zich dus inderdaad een auto door de gevel en kregen de dwerghamstertjes en de konijntjes en de vogels in hun kooien de schrik van hun kleine leven. 
Toen de politie vervolgens midden in de nacht bij het verder uitgestorven winkelcentrum arriveerde waren de plofkrakers gevlogen maar de beestjes niet en ook de kluis zat nog dicht en toen de agenten door de uiteengeplofte pui de winkel binnenstapten werden zij ondanks alle opschudding toch nog vrolijk verwelkomd door de papegaai die, zoals de eigenaar het hem had aangeleerd, iedere bezoeker met een goedemorgen diende te begroeten. ‘Goedemorgen!’ kraste de papegaai dus midden in de nacht vanuit zijn nog nawalmende hok tegen de popo en misschien heeft hij dat zelfs wel naar de plofkrakers gekrast en zijn ze van die begroeting vanuit het pikkedonker zo geschrokken dat ze ‘m zonder buit peerden, maar dat zullen we nooit weten want ze zijn nooit gepakt. 
Ok. 
Dus de dierspecialist verhuisde met alle diertjes tijdelijk naar de Hamburgerstraat in het centrum van Doetinchem, waar ze omringd werden door andere dierspecialisten zoals Joops Broodjes en Mexicaans restaurant Gringo's en een paar weken later was alles net weer een beetje ingericht toen er op een nacht een doorgesnoven jongen met een neppistool liep te zwaaien in de hoofdstraat van Doetinchem en dat niet van echt te onderscheiden speelgoedpistool ook niet wilde laten zakken, zelfs niet toen de politie hem onder echt vuur hield waardoor zij uiteindelijk genoodzaakt waren op de nepcowboy te schieten precíes op het moment dat hij langs de tijdelijke dierspecialist in de Hamburgerstraat rende waardoor de diertjes binnen de relatieve veiligheid van hun dierenwinkeltralies voor de tweede keer de schrik van hun kleine leventjes kregen en de pui van de dierspecialist in plaats van bruut opengeploft nog geen maand later doorzeefd werd met kogels waarvan je gaten nog ziet zitten. True story. Only in Doetinchem. Of, zoals ze het hier in het oosten met graffiti op alle elektriciteithuisjes noemen: FORZA 0314.