Drugs in groep zeven

Ik pas op het huis van mijn moeder omdat die in een vrachtschip op weg is naar de Poolcirkel en mijn moeder heeft een rommelzolder en op die rommelzolder staat zo ongeveer ALLES wat mijn zusje en ik ooit hebben getekend, gefimokleid, gehamakraald, geschreven en verscheurd. Ook mijn basisschoolwerkstukken liggen er op volgorde en die gingen over de Biesbosch, de riddertijd, Zimbabwe en drugs. 

Dat drugswerkstuk schreef ik in groep zes of zeven, de tijd dat XTC-pilletjes nog niet zo lang op de markt waren en blijkbaar vijfendertig gulden kostten, de periode dat de puntjes op mijn i's nog de vorm van bloemetjes en hartjes hadden en er geadviseerd werd om niet vaker dan één keer per maand aan de harde drugs te gaan. Ik weet niet uit welke wervende folder ik al die pagina's heb overgeschreven, maar in dat bolle kinderhandschrift wordt uitgebreid uiteengezet hoe je moet basen en chinezen, waarom er in Amerika zo veel crack wordt gebruikt, dat je denkt dat je heel hard aan het werk bent als je aan de coke zit maar dat dat eigenlijk best wel meevalt en:

"Veel mensen zijn bang voor drugs en dat is jammer."

Of:

"Veel mensen denken dat het eerste marihuanasigaretje (ook wel stickie, joint of reefer) het begin is van een ellendig einde, maar daar is geen bewijs voor. Alle alcoholisten zijn ooit met melk begonnen, maar niet alle melkdrinkers zijn alcoholisten geworden. Zo zit het ongeveer." 

Of:

"Genot betekent plezier. De mensen vinden het dus plezierig om die middelen te gebruiken. Snoepen, roken, drinken en snuiven dat vinden ze lekker."

Of: 

"Veel mensen worden er vrolijk van en bijvoorbeeld mensen die boeken schrijven of tekeningen maken daar lukt het beter bij."

Juf Barbera zet er een grote rode krul onder en schrijft: "Wat een uitgebreid en belangrijk werkstuk heb je geschreven Laura! Nu nog in het net."