Witness the Fitness

Bij de fitnesstoestellen in het park is de sporterssamenstelling altijd weer een verrassing. De laatste tijd lijken oudere meneertjes in semi-nette blousjes een trend. Met hun stramme lijf doen ze dan heel lang achter elkaar dezelfde bovenarmoefening met de hefboom op de allerlichtste stand.

Maar vandaag is het crazyhouse in de brandende zon. Drie hele grote gasten pompen zich op aan de stokken, drukken op alle machines het maximale gewicht omhoog of omlaag of opzij en ze hebben zonder uitzondering hun t-shirts uitgetrokken en dat is zeker weten niet alleen vanwege de hitte. Ze pronken met hun reusachtige tatoeagevleugels die over hun reusachtige schouders lopen.

Eén van die schouders is tussen de apparaten op de grond gaan liggen en doet daar minutenlang een hele ingewikkelde oefening die ik nog geen tien seconden vol zou houden. Naast hem staat een radioversterker waar op z’n hardst K3 uit beukt, af en toe onderbroken door de piepjes van zijn trainingsprogramma. Zijn meegebrachte peutertje doet in haar roze jurkje wat driftige maar vooral klungelige danspasjes en als d’r vader klaar is met zijn spierenparade gaat hij achter haar staan en doet met zijn zongebronsde torso boordevol zongebleekte tattoos haar klunzige danspasjes uitvergroot na. Eén van de andere tattoospieren kan het ook niet laten zich heel even aan de K3-choreografie te wagen wanneer hij zich van de rekstok naar de dwarsstok of hoe dat apparaat ook heet beweegt.

Op het bankje naast de sporttoestellen zitten twee oermodel-hangjongeren te blowen en vol ontzag naar de halfblote mannen te kijken. K3 rijgt het hele tableau aaneen. De blowers maken hun jointje zorgvuldig uit, hijsen zich halfslachtig anderhalf keer op en steken dan hun jointje weer aan.

En dan komt ineens een pezige puberjongen aangelopen in een onopvallend t-shirt en dito spijkerbroek. Hij gooit zijn shirt naast de blowers op het bankje en hijst zijn gortdroge lijf ogenschijnlijk moeiteloos zo’n honderd keer omhoog. De tattooparade gaapt hem vol ontzag aan. Ik durf al lang niet meer.