Gaat niet goed hier

Ene Matje maakte me gelijk al voor fascist uit en ik zit pas twee dagen op Facebook! De man naast mij is oprecht verbouwereerd. Hij drinkt Westmalle triple uit een glas. En voor waardeloze kunstenaar, gaat hij door. Ik dacht die ken ik via Olof dus dat zal wel goed zijn. Gelijk ge-ontvriend natuurlijk of zoiets. Daar heb je een prullenbak voor of niet? Wist je dat Gouwe Jopie maar 90 likes heeft?
Wie? Ik heb geen flauw idee wie Gouwe Jopie is.
Gouwe Jopie! Munsterman! Van FC Twente!
Oh. Ik heb geen flauw idee wie Gouwe Jopie Munsterman van FC Twente is, maar als ik het opzoek zie ik dat de fanpagina van Johan Valentijn Munsterman, ‘sportbestuurder en topfunctionaris’, inmiddels 92 likes heeft.

Wat is dat?
Hij wijst ineens op Takkie.
Niks, zeg ik. Nou ja een hond natuurlijk, maar geen ras.
Nou, ik had altijd een Dobermann. Ik zit in de tankstations, weet je, en die hond die lag daar. Nooit wat aan de hand, dat zeg ik je, nooit niet. Al die tijd niet. Die hond gaat twee jaar geleden dood en wat denk je? Sindsdien is het overvallen en inbraken wat de klok slaat. 

Ja! roept zijn buurman, net als met haardhout. Dat jatten ze ook gelijk voor je neus weg als de hond dood is. Ze weten ‘t me-téén. Ze weten het als je op vakantie gaat, ze weten het als je hond dood is. Zijn ze d’r als de kippen bij! Moet je horen, laatst nog! Ik trek m'n gordijnen opzij, staat daar gewoon een zwerver! Haar tot hier, hij kijkt me aan en hij heeft z'n hele rugzak al vol met hout! Armen ook vol, alles voor z'n borst geklemd en hij zet het op een rennen! Ik naar buiten met de hond ik roep pak ‘m Gijs! Het is een Bull Mastiff moet je weten, dus die gozer rennen. Struikelt nog over een paaltje. Maargoed. Een uur later staat ie d'r gewoon weer!
Hout is duur he.
Ja hout is duur.
Houten kop hebben die gasten he?
Ja.
Gaat niet goed hier.
Nee.
Laatst bij Aldert ook al.
Ja.
Tsja.