Ontslagen ontslagen

In het kader van alles een keer meemaken: YEEEAAAAAH ik ben zojuist ontslagen!! Écht ontslagen! Keihard gedumpt! Over de telefoon! Whoooooooop!!!
Ik had niet verwacht vandaag op deze grauwe herfstdag nog een eerste keer te beleven en I love eerste keren dus kom maar door met die partyhoedjes & confetti & knijptoeters & keep ‘m coming!
Dus ik word net gebeld door de PR-mevrouw van de hotelketen waar ik mee had afgesproken om al hun zeventien schitterende - dat moet gezegd - vestigingen te bezoeken in ruil voor een stukje op hun website. Goede deal ook al verdiende ik er geen cent aan; ik kon wél iedere maand twee hele dagen gratis op avontuur in een dorp waar ik anders nooit zou komen en wat is er beter dan gratis op avontuur in een dorp waar je anders nooit zou komen? 
Pure chocoladehagelslag met roomboter. Verder helemaal niets.
Dus de PR-mevrouw belt: hoi! zegt ze poeslief, ik wilde toch even persoonlijk informeren naar je laatste verblijf dus vertel, hoe was dat?
Ik: oh ja heerlijk, dit hotel was precíes maar dan ook echt PRECÍES even mooi als de eerste twee.
Zij: ja vond je het écht mooi?
Ik: ja zeer zeker, de Grohe-douche, de spotjes aan weerszijden van het bed, prima bed ook….
Zij: want op je Facebookpagina lees ik toch iets heel anders…

Padoem….. effectstilte.

Ik: ja, de kamer was wel extreem gehorig maar dat kon ik natuurlijk niet op jullie site gaan zeggen dus dat heb ik daarom ook maar niet gedaan.
Zij: eh, nee.
Ik: maar mijn Facebookpagina is toch van mij en daar mag ik toch schrijven wat ik wil?
Zij: je schreef ook dat er niks te doen was?
Ik: ja maar geef toe, Zwolle? Op een regenachtige dinsdag…?
Zij: het is gewoonweg niet professioneel, als blogger moet je volledig achter je product staan.
Ik, van de hoorn weg mimend: BLOGGER?!??! PRODUCT?!?!? HUUUUUUUUU en nadat ik even met mijn rechterhand heb gewapperd alsof er een spin op zit herpak ik me weer en zeg: oh.
Zij: dus het was leuk om dit even geprobeerd te hebben, maar ik denk dat we de samenwerking hier beter kunnen beëindigen.

En ik kan zó slecht tegen nette manieren van gedumpt worden waarbij de ‘partner’ supervriendelijk en begripvol blijft en níet scheldt; als je het met me uitmaakt doe dat dan please met wat gotisch drama je kunt toch wel een heel klein beetje schelden of op zijn minst met een deur slaan of laten zien dat het je raakt door bijvoorbeeld een televisie uit het raam gooien in plaats van ineens heel zakelijk over de ‘samenwerking’ te beginnen en dan als zachte heelmeester te zeggen ‘ik dénk dat het beter is dat…’ 
Hoe bedoel je je dénkt het? Weet je het niet zeker? En voor wie is dit beter en waarom dan eerst nog een ogenschijnlijk vriendelijk gesprek? 
Maar dat zeg ik allemaal niet want ik ben het meer dan roerend met haar eens dus daarom zeg ik JA dat vind ik nou ook ik ben zo blij dat je erover begint want we passen bij nader inzien gewoon niet bij elkaar, jullie moesten maar op zoek naar een echt loyale en toegewijde blogger die volledig achter het product van zeventien identiek schitterende - dat moet gezegd - hotelkamers wil gaan staan en voor mij zal het beter zijn om gewoon alleen voort te gaan en lekker in m’n piere uppie de plank mis te slaan bij het ontdekken van de wereld en excuseer dat ik nu ga ophangen maar ik moet nog even snel een laatste hotelblogje schrijven dus doe-doei het waren drie wonderbaarlijke nachten vet later!