Joggingbroek drankbroek joggingbroek

Ok ik zit dus met een kolossaal dilemma.
En het begint zo.
Ik ging eigenlijk lezen vanavond in de grote leren stoel met hendel waarbij als je daaraan trekt een soort voetenbankje omhoog klapt, een stoel waar mijn opa zijn posttraumatische oorlogsstressstoornis in verwerkt heeft, horizontaal voornamelijk, want hij kan ook plat die stoel, het is dus echt de ideale stoel en sinds hij in mijn huis staat heb ik nog nooit zo veel gelezen maargoed die stoel + een boek was dus mijn plan voor vanavond tot iemand vroeg om een drankje te gaan drinken en soms ben ik echt behoorlijk flexibel: als ik lezen in mijn luie stoel voor ogen heb en je wilt drank met me drinken dan ben ik je man, dus ik wierp dat boek in de hoek en proefde het woord alvast even. 
Drank. 
Ja, drank zou ik gaan drinken. Wát een goed idee.
Drank. 
Ik ging mijn joggingbroek direct uittrekken om een normale broek aan te trekken, een geschiktere broek in ieder geval om drank in te drinken - waarmee ik niet wil zeggen dat je in een joggingbroek geen drank kunt drinken sterker nog dat zou ik eigenlijk uitstekend hele dagen kunnen maar…. naja daar is vast een puike reden voor om niet te doen in ieder geval: sta ik net in mijn drankbroek, belt ‘ie af!
Wat een lul!
Een of ander shitverhaal over een kapotte fiets én een kapotte trein en moeilijkmoeilijk jalala.
En ik ben dus behoorlijk flexibel, maar dan wel in één richting. Drank drinken downgraden naar een avondje lezen is serieus overvragen.
Drank, was het enige wat ik nog dacht toen ik dus maar weer mijn normale broek verwisselde voor mijn joggingbroek en met dat boek waar ik me totaal niet meer op kon concentreren in die luie stoel neerplofte. Drank.
Ja. Drank.
Dus ik sms’te iemand anders en die sms’te niet binnen tweeënhalve seconde terug en tóen kwam ik dus op dit nijpende dilemma: hoe lang moet je beleefdheidshalve wachten met iemand anders sms’en om bijvoorbeeld te vragen of ze drank met je willen drinken - drank - zolang je nog niks gehoord hebt van sms-je nummer 1? Opdat je niet het risico loopt dat de eerste ja zegt en dan ineens die tweede óók, wat bij nader inzien eigenlijk totaal geen probleem is want dan ben je lekker met z’n drieën maar dat andere scenario is wel rampzalig namelijk afwachten of die eerste ja gaat zeggen en dat je door dat wachten eigenlijk al je kansen op die tweede verschiet en dat die eerste dan alsnog nee zegt dus ik stuurde nóg iemand een bericht waarin ik de mogelijkheid opperde om een klein glaasje drank te gaan drinken - dat van dat kleine glaasje zette ik er puur en alleen bij voor de laagdrempeligheid want het is per slot van rekening een dinsdagavond maar wie heeft het idee van verschillende dagen in een week überhaupt ooit bedacht dus HOEZEEEEE DRANK in wat voor glaasjes dan ook!!!! en daarnaast had ik ook al een kleine voorselectie in mijn berichtopties gemaakt van mensen die dat hele idee van een dinsdag ook aan hun laars lappen maar nu stuurt ook die nummer 2 niks terug, dus: hóe lang moet je wachten met het polsen van een nummer 3?
help.